Maculélé

Maculélé is een samenvoeging van het eenvoudigere 'Makkelélé' en het meer complexe 'Maculécool'. Hierdoor is dit stuk perfect voor bijvoorbeeld een samenwerking tussen jeugd- en volwassenslagwerkgroep of een slagwerkgroep met grote niveauverschillen.

 

De Maculélé is een introductie op de gelijknamige dans/vechtkunst die gebruikt wordt in Capoeira. De zware accenten in dit stuk stellen de in de dans gebruikte Biriba houten stokken voor die elkaar raken. De dansvorm wordt in een kring uitgevoerd welke ze in Brazilië 'Roda' noemen. Dit levert een prachtig beeldend stuk op waarin gebruik gemaakt wordt van Call&Response, heftige accenten én partijen op verschillende niveaus! De Agogo-bell partij heeft een markante rol en ook de Bongo Feature, die met een heftige Tutti-break wordt afgesloten, is een belangrijk onderdeel van dit muziekstuk!

 

Bent u reeds in bezit van Makkelélé of Maculécool en wilt u alsnog de uitbreiding naar het complete Maculélé ontvangen? Kijk dan op de productpagina Maculélé - Uitbreiding.

€ 40,00

  • De laatste stuks, bijna uitverkocht!
  • Levertijd: 1-3 dagen

Niveau: Eenvoudig tot gemiddeld

Aantal stemmen: 13

Instrumenten:

- Agogo Bells 1
- Agogo Bells 2
- (High) Bongo 1
- (High) Bongo 2
- Repinique
- Snare Drum 1
- Snare Drum 2
- Timba 1
- Timba 2
- Low Tom 1
- Low Tom 2
- Bass Drum 1
- Bass Drum 2

 

Lengte: 5 minuten.

Categorie: Concert,
Combinatie van diverse niveaus.